CATALOG
Digital Edition

Truck News
Truck News is a newspaper for Canada's trucking industry with particular emphasis on fleets and owner/operators.


Incoterms
 

MARFURI periculoase Clase marfuri periculoase

Transport rutier

Transport International

Transport Marfa

Cargo

vamuire (import

export

tranzit)

depozitare

distributie

impachetare

asigurare suplimentara marfa

Rutier marfa

camioane cu remorca

camioane echipate ADR

semiremorca

camioane Jumbo

agabaritice

semiremorca pentru transportul de autoturisme

izoterme

dube termoking

semiremorci dube

Eurokam
SC Eurokam Logistic SRL
+40 233 233.153
0722511030
http://www.eurokam.ro

  Porsche Finance Group mizează pe creșterea pieței de leasing operațional


  Interviu cu Helian Redai, Director Divizie Vânzări & Marketing Porsche Finance Group

  1.      Cum ați caracteriza piața de leasing în 2015? Care sunt perspectivele de dezvoltare și de profit pentru acest an?

  Helian Redai: 2015 a fost un an bun pentru piața de leasing, poate chiar cel mai bun după criza din 2008. Piața a crescut cu 21% față de 2014 și a atins 1,6 miliarde de euro. Motorul de creștere a fost reprezentat de finanțările pentru autoturisme și vehicule comerciale grele. Cum piața de finanțare auto este în strânsă legătură cu felul în care s-a dezvoltate piața auto, evoluția acesteia în 2015 a coincis cu previziunile făcute încă de la începutul anului trecut.

  Creșterea diferitelor sectoare ale economiei, precum construcțiile, echipamentele medicale, sectorul agricol, a avut, de asemenea, impact asupra pieței leasing-ului. În ceea ce privește leasing-ul operațional, piața a crescut în 2015, astfel că la finalul anului a fost depășit pragul de 55.000 de unități. Așa cum anticipam, trendul ascendent a putut fi observat printr-o creștere: cu 13% față de anul anterior.

  Pe de altă parte, companiile de leasing operațional au înmatriculat aproximativ 15.000 de autovehicule, ceea ce înseamnă aproximativ 16% din totalul înmatriculărilor noi de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare.

  Pentru acest an, ne-am propus să continuăm proiectele și programele lansate în 2015 și să le arătăm în continuare clienților noștri respectul pe care îl avem față de ei. Perspectivele sunt pozitive, mai ales în contextul îmbunătățirii indicatorilor de creștere economică. Astfel, ne așteptăm la o creștere similară cu anul 2015.

  2.      Care au fost cele mai importante servicii de finanțare oferite de Porsche Finance Group în 2015?

  Helian Redai: Derulăm momentan acțiuni inclusiv pe produsul de leasing financiar, în cadrul cărora clienții beneficiază de dobânzi reduse, atât pentru finanțarea în RON, cât și pentru cea în euro, dar și de reduceri din prețul mașinii.

  Pe lângă aceste oferte speciale la nivel de grup, punctual pentru clienții de credit Porsche Bank am implementat în 2015 servicii și beneficii suplimentare, cum este de exemplu programul de loializare Porsche Stars, prin care clienții primesc puncte („stele”) la fiecare plată efectuată și au apoi posibilitatea de a utiliza aceste stele pentru a achiziționa noi produse și pachete de servicii în condiții preferențiale.

  În cadrul Porsche Finance Group am reușit să fim prima companie care oferă gama completă de servicii de finanțare și asigurare auto, prin serviciile specifice oferite de Porsche Bank (credit auto), Porsche Leasing (leasing financiar), Porsche Mobility (leasing operațional), Porsche Asigurări (asigurare CASCO), Porsche Broker de Asigurare (intermediere RCA).

  3.      Ce servicii de finanțare vor fi vedetele anului 2016?

  Helian Redai: În calitatea noastră de finanțator auto captiv, ne concentrăm pe finanțarea mărcilor holdingului din care facem parte. Dintre segmentele clasice de care ne ocupăm, autoturisme și vehicule comerciale ușoare, segmentul de autoturisme este cel care a avut creșterea cea mai mare, având în vedere și portofoliul de mărci ale concernului pe care le finanțăm.

  Ținând cont de relaxarea fiscală și contextul economic actual, ne așteptăm să avem și anul acesta o cerere crescută de finanțare pe segmentul de autoturisme. În egală măsură, ne vom concentra pe finanțarea vehiculelor grele. La finalul anului trecut, am lansat proiectul MAN Finance, o inițiativă ce le oferă clienților opțiuni complete de finanțare și asigurare a camioanelor MAN. Acesta este un parteneriat care se adresează tuturor clienților existenți sau potențiali de camioane MAN și vizează atât clienții de flotă, cât și zona de retail.

  Având în vedere evoluția acestor segmente ale pieței auto, cu nevoi și așteptări diferite, credem că din punct de vedere al produselor financiare vom vorbi în continuare de un mix, însă vedem o oportunitate clară de creștere pentru produsele financiare centrate pe utilizarea vehiculelor și asigurarea mobilității pentru clienți, produse cu valoare reziduală reală, mai degrabă decât pentru produsele axate pe asigurarea proprietății.

  4.      Cât de mult a crescut portofoliul Porsche Finance Group în urma tranzacțiilor încheiate anul trecut?

  Helian Redai: Creșterea portofoliului a fost în linie cu bugetele și țintele pe care ni le-am stabilit și pe care le-am și atins. Nu vorbim despre creșteri spectaculoase – portofoliul evoluează constant pe un trend pozitiv. Suntem bucuroși să constatăm creșteri de pondere a anumitor segmente noi de business, cum este de exemplu, cel al finanțării vehiculelor grele MAN.

  5.      Care sunt prioritățile companiei pentru zona de leasing operațional?

  Helian Redai: Lucrăm constant la dezvoltarea produselor și serviciilor pe care le oferim clienților, nu doar în sensul lansării unor noi produse, ci mai ales în sensul îmbunătățirii acestora și a nivelului de calitate a serviciilor post-vânzare pe care le punem la dispoziție clienților noștri. Fiecare client care optează pentru leasing operațional este unic și are nevoi și cerințe specifice. În acest sens, avantajul nostru principal este gradul foarte înalt de flexibilitate: ca membru Porsche Finance Group, putem pune la dispoziția fiecărui client orice serviciu de finanțare și asigurare auto. Pentru noi, prioritatea este aceea de a dezvolta parteneriate pe termen lung cu clienții noștri și de a le oferi flexibilitatea și serviciile de care au nevoie.

  Produsul nostru de leasing operațional este ușor accesibil clienților, similar tuturor celorlalte produse financiare pe care le oferim, direct în showroom, la dealer. Considerăm că acest avantaj le asigură clienților acesul rapid și facil la oferte de finanțare personalizate.

  6.      Către ce sectoare economice își vor îndrepta atenția soluțiile de leasing operațional?

  Helian Redai: Cererea IMM-urilor a fost în creștere în 2015, comparativ cu anii anteriori. Indiferent de sectorul economic în care activează IMM-urile, dar și companiile mari, au apelat tot mai mult la leasing, lucru care a avut impact asupra pieței. Leasing-ul operațional a fost înțeles de tot mai mulți clienți ca un produs care aduce valoare: este flexibil și oferă capacitate de răspuns rapid a clientului la prioritățile de business.

  7.      Dezvoltarea zonei de leasing operațional are în vedere și extinderea de servicii de management al flotei?

  Helian Redai: Porsche Finance Group oferă, prin Porsche Mobility, serviciul de management al flotelor pentru orice sector de business și pentru orice tip de companie, fie că este vorba despre companii mari, fie că este vorba despre IMM-uri. Ceea ce ne diferențiază, ca parte a Porsche Finance Group, este faptul că, în materie de finanțare și asigurări, suntem singura companie din România care oferă un pachet complet de produse și servicii de finanțare și de asigurare auto. Mai concret, clienții pot alege orice tip de finanțare pentru flota lor, servicii de administrare fără finanțare sau ambele, inclusiv asigurare, în pachetul cel mai flexibil de pe piață.

  Conceptul nostru one-stop-shop, prin care oferim pachetul complet direct în showroom, vine ca o continuare a diversității produselor și serviciilor, dar este și un instrument care facilitează procesul de achiziție și se bucură de o mare apreciere.

  Clienții care își doresc să achiziționeze o flotă auto prin leasing operațional beneficiază de un produs financiar corect și transparent, fără taxe și comisioane ascunse. Mai mult decât atât, facturarea se face după utilizare, la 35-50 de zile de la momentul preluării mașinii de către client, iar acesta plătește în fiecare lună ce a utilizat luna anterioară. Un alt beneficiu pe care îl au clienții care optează pentru leasing-ul operațional este acela că pot accesa doar produsul de finanțare, fără obligativitatea serviciului de întreținere. În plus, primesc o ofertă personalizată, totul direct la sediul dealerului.

  Sursa: www.transporter.ro

  NOUTATI TRANSPORT

  Dinamica pieței de leasing operațional și management de flote

  Dinamica pieței de leasing operațional și management de flote

  „Mașina e un instrument, nu un bun valoric" - interviu cu Hezi Shayb, CEO New Kopel Group....

  În domeniul finanțării nu există soluții corecte, ci doar soluții potrivite

  În domeniul finanțării nu există soluții corecte, ci doar soluții potrivite

  Interviu cu Oana Stoenescu, Sales Manager Garanti Leasing, despre extinderea leasing-ului operațion...

  Porsche Finance Group mizează pe creșterea pieței de leasing operațional

  Porsche Finance Group mizează pe creșterea pieței de leasing operațional

  Interviu cu Helian Redai, Director Divizie Vânzări & Marketing Porsche Finance Group...

  CHEP România intră pe piața serviciilor logistice din industria lactatelor

  CHEP România intră pe piața serviciilor logistice din industria lactatelor

  CHEP România, subsidiara liderului global în servicii de reutilizare prin închiriere a paleților...

  Fonduri europene de peste 600 de milioane de euro pentru sectorul de transport

  Fonduri europene de peste 600 de milioane de euro pentru sectorul de transport

  Ministerul Transporturilor a transmis la Comisia Europeană un număr de 18 proiecte cu beneficiari...

Echipa EUROKAM va ofera solutii de TRANSPORT RUTIER personalizate, adaptate nevoilor clientilor nostri, pe o piata in continua expansiune.

Transport rutier

Transport International

Transport Marfa

Cargo

vamuire (import

export

tranzit)

depozitare

distributie

impachetare

asigurare suplimentara marfa

Rutier marfa

camioane cu remorca

camioane echipate ADR

semiremorca

camioane Jumbo

agabaritice

semiremorca pentru transportul de autoturisme

izoterme

dube termoking

semiremorci dube