CATALOG
Digital Edition

Truck News
Truck News is a newspaper for Canada's trucking industry with particular emphasis on fleets and owner/operators.


Incoterms
 

MARFURI periculoase Clase marfuri periculoase

Transport rutier

Transport International

Transport Marfa

Cargo

vamuire (import

export

tranzit)

depozitare

distributie

impachetare

asigurare suplimentara marfa

Rutier marfa

camioane cu remorca

camioane echipate ADR

semiremorca

camioane Jumbo

agabaritice

semiremorca pentru transportul de autoturisme

izoterme

dube termoking

semiremorci dube

Eurokam
SC Eurokam Logistic SRL
+40 233 233.153
0722511030
http://www.eurokam.ro

  Mercedes-Benz Financial își propune menținerea nivelului ridicat al gradului de satisfacție a clienților săi


  Mercedes-Benz Financial furnizează servicii financiare și de asigurări special concepute pentru clienții Mercedes-Benz, asigurând și sprijinind totodată livrarea a jumătate din numărul total de vehicule Mercedes-Benz furnizate în România. Anul 2015 s-a încheiat cu o creștere totală a portofoliului peste media pieței de leasing. Performanța este cu atât mai bună fiind coroborată cu faptul că marca Mercedes-Benz în România a avut vânzări în creștere în același ritm și ocupând poziția de leader pe absolut toate segmentele auto unde activează: PC, Van, Truck și Bus.

  Interviu, în exclusivitate, cu Alin Pietrăreanu, Sales & Marketing Manager Mercedes-Benz Financial

  1. Cum ați caracteriza piața de leasing în 2015? Care sunt perspectivele de dezvoltare și de profit pentru acest an?

  ALIN PIETRĂREANU: Conform unor date publice, piața totală de leasing în 2015 a avut o creștere importantă și acest fapt s-a datorat într-o mare măsură și scăderilor repetate ale indicilor de referință, Euribor și Robor, facilitând astfel accesul la finanțare clienților de leasing. Aceste perspective pozitive vor fi valabile și în 2016 și, în aceste condiții, anticipăm o creștere a pieței de leasing, aceasta urmând să aibă consecințe și sub aspectul unei concurențe deja crescute între finanțatori, provocând astfel creșterea calității serviciilor prestate clienților.

  2. Care au fost cele mai importante servicii de finanțare oferite de Mercedes-Benz Financial în 2015?

  ALIN PIETRĂREANU: În 2015,la nivelul portofoliului Mercedes Benz Financial, principalele produse de finanțare preferate de clienții noștri au fost Leasing-ul Financiar și Creditul Auto oferite prin Mercedes-Benz Leasing IFN, iar  Leasing-ul Operațional cu servicii adiționale furnizat prin Mercedes-Benz Service Leasing completând portofoliul preferințelor clientilor Mercedes-Benz. În funcție de segmentul auto analizat (PC, Van, Truck, Bus), se pot distinge ușor produsele de finanțare preferate de clienți, preferința fiind în legatură directă cu tipul de business, cu moneda în care realizează veniturile și cu tipul de auto vizat: New sau  Used. Un exemplu elocvent în acest sens ar fi segmentul de Autovehicule Comerciale Grele unde, datorită ponderii majoritare a utilizării auto în afara țării, veniturile clienților sunt în moneda Euro. În aceste condiții, preferința clienților se îndreaptă natural către Creditul Auto în euro pentru caracteristica sa care permite plățile lunare în moneda europeană pentru întreaga valoare a ratei lunare. Cu toate acestea, 2015 a fost un an cu o  creștere importantă a livrărilor noastre pe Leasing Operațional si pentru segmentul de Autovehicule Comerciale Grele, semn că abordarea de tip “pay as you use” începe să prindă contur și în acest segment.

  Un alt element foarte important al gamei de servicii financiare a  Mercedes-Benz Financial este constituit de asigurările auto oferite prin Mercedes-Benz Insurance Broker. Anul trecut a fost unul de referință pentru noi din două perspective: (i) prima este cea a  lansării produsului de Asigurare Casco Co-Branded Mercedes-Benz Groupama care asigură beneficii speciale dedicate exclusiv clienților Mercedes-Benz și care a avut succes  încă de la lansare; (ii) a doua perspectivă este cea a schimbării politicii de tarife RCA din piața de profil și care ne-a forțat ca într-o perioadă de timp foarte scurtă să găsim împreună cu asiguratorii parteneri soluții flexibile pentru fiecare client în parte, conform istoricului de daune și profilului de risc al acestora.

  3. Ce servicii de finanțare vor fi vedetele anului 2016?

  ALIN PIETRĂREANU: Anul în curs va păstra Leasing-ul Financiar în poziția de leader categoric al pieței, însă credem că 2016 va fi caracterizat și de o importantă schimbare de direcție. Se va observa o importantă creștere a finanțărilor în moneda națională, atât pe Leasing Financiar, cât și pe Credit. Totodată, Leasing-ul Operațional va continua să prindă contur, confirmând seria de creșteri din ultimii ani.

  4. Cât de mult a crescut portofoliul Mercedes-Benz Financial în urma tranzacțiilor încheiate anul trecut?

  ALIN PIETRĂREANU: Mercedes-Benz Financial furnizează servicii financiare și de asigurări special concepute pentru clienții Mercedes-Benz asigurând și sprijinind totodată livrarea a jumătate din numărul total de vehicule  Mercedes-Benz furnizate în România. Anul 2015 s-a încheiat cu o creștere totală a portofoliului peste media pieței de leasing. Performanța este cu atât mai bună fiind coroborată cu faptul că marca Mercedes-Benz în România a avut vânzări în creștere în același ritm și ocupând poziția de leader pe absolut toate segmentele auto unde activează: PC, Van, Truck si Bus.

  5. Ce ne puteți spune despre finanțarea segmentelor autovehicule și autovehicule grele (camioane, remorci, semiremorci) în 2016?

  ALIN PIETRĂREANU: Pe fondul accesului facil la finanțare și cu costuri relativ mai mici decât în trecut, piața auto, indiferent de segmentul ei, va continua să crească și în 2016. În segmentul PC new și Vans new, Leasing-ul Financiar va rămâne principala metodă de finanțare fiind urmată de Creditul Auto și de Leasing-ul Operațional. În cazul PC și Vans Used, Creditul Auto tinde să egaleze Leasing-ul Financiar, iar cel Operațional își face și el simțită prezența în special pe grupa de vechime auto 0-1 ani. În cazul segmentului de Camioane și Semiremorci, cât timp principala utilizare a acestora este în afara țării și indiferent dacă discutăm de auto New sau Used, Creditul Auto rămane majoritar, însă și Leasing-ul Operațional va avea la rândul său creșteri importante.

  6. Cum și-a propus Mercedes-Benz Financial să dezvolte în acest an finanțarea de echipamente (construcții, agricole, comerț cu bunuri de larg consum, medicale)?

  ALIN PIETRĂREANU: Fiind un finanțator captiv, serviciile Mercedes-Benz Financial sunt axate exclusiv pe sectorul auto,  iar noțiunea de finanțare a echipamentelor este atinsă tangențial prin finanțarea autovehiculelor carosate. Există semne că segmentul construcțiilor (unul din principalele segmente care folosește carosări) și nu numai, reîncep să se gândească la schimbarea parcului auto și aici considerăm că Leasing-ul Financiar va fi principala soluție de finanțare.

  7. Care sunt prioritățile companiei pentru zona de leasing operațional?

  ALIN PIETRĂREANU: Mercedes-Benz Financial furnizează soluții de Leasing Operațional cu servicii adiționale (custom-made), pentru absolut toate segmentele auto acoperite de Mercedes-Benz în România (PC, Van, Truck, Bus) și va continua pe linia extinderii și rafinării serviciilor conform celor două priorități principale: menținerea nivelului ridicat al gradului de satisfacție a clienților, concomitent cu o creștere a volumelor de retail și flote în egală măsură. (…) Soluțiile noastre de Leasing Operațional vizează de regulă acoperirea nevoilor de mobilitate auto a companiilor ce vin din sectoarele de activitate care au rulaje bine cunoscute anticipat și controlate permanent, care își susțin și mențin activitatea profitabilă bazându-se pe o urmărire permanentă a costului total de utilizare/TCO. De asemenea, ne adresăm și celor care preferă să beneficieze de anumite servicii externalizate pentru a-și putea concentra întreaga atenție și resursele exclusiv pe core-business-ul lor și, nu în ultimul rând, companiilor care vor să evite procesul de revânzare auto la final de leasing evitând astfel încărcarea operațională caracteristică și riscurile financiare aferente.

  8. Cum vedeți diferențele dintre leasing financiar și operațional?

  ALIN PIETRĂREANU: Leasing-ul Financiar asigură proprietatea, iar Leasing-ul Operațional asigură utilizarea, ambele atribute având caracteristici diferite. Un element important pentru alegerea între cele două tipuri de finanțare este rulajul [km]: când rulajele sunt excesive, proprietatea este cea recomandată, întrucât la rulaje foarte mari, valorile reziduale sunt foarte mici și impactul în rata lunară nu mai este unul major. Ajungând la noțiunea de valoare reziduală, diferențierea pentru alegerea dintre financiar și operațional poate fi reprezentată de intenția de a o asuma sau nu. Un responsabil de parc auto care a trecut deja prin istoria recentei crize financiare și economice și care a avut poate experiența mai puțin fericită a înregistrării unor pierderi din revânzarea auto (Used) începe să se gândească dacă își mai asumă riscul acesta, alegând poate să îl externalizeze (leasing operațional).

  Un alt element important în diferențierea dintre leasing financiar sau operațional îl reprezintă amortizarea bunului, aceasta fiind lăsată în sarcina locatorului (firma de leasing operațional) în cazul leasing-ului operațional, clientul-utilizator beneficiind în egală măsură de lipsa încărcării operaționale aferentă acestei operațiuni contabile lunare cât și de impactul ei în bilanțul contabil anual.

  Nu în ultimul rând, leasing-ul operațional este într-o mare măsură completat de oferta de servicii adiționale (taxe, asigurări, asistență rutieră, managementul pneurilor, auto la schimb etc.) și acest fapt plasează «leasing-ul operațional cu servicii adiționale» mai mult în sfera serviciilor decât în cea a finanțării.

  În concluzie, leasing-ul financiar este o modalitate de finanțare a proprietății auto în timp ce leasing-ul operațional este o modalitate de finanțare a utilizării auto conform conceptului «pay as you use» («plătești cât utilizezi») și din acest motiv după perioada de utilizare inițial contractată, auto se reîntoarce către compania de leasing care îl reintroduce în circuitul pieței auto către un al doilea utilizator/ proprietar/revânzător, după caz.

  Mercedes-Benz Financial Services Swan Office, Henley Building Sos. Bucuresti Nord, nr. 15-23 077190, Voluntari, Ilfov, Romania Tel: 0213060710 www.mercedes-benz.ro/mbfs

  Sursa: www.transporter.ro

  NOUTATI TRANSPORT

  Dinamica pieței de leasing operațional și management de flote

  Dinamica pieței de leasing operațional și management de flote

  „Mașina e un instrument, nu un bun valoric" - interviu cu Hezi Shayb, CEO New Kopel Group....

  În domeniul finanțării nu există soluții corecte, ci doar soluții potrivite

  În domeniul finanțării nu există soluții corecte, ci doar soluții potrivite

  Interviu cu Oana Stoenescu, Sales Manager Garanti Leasing, despre extinderea leasing-ului operațion...

  Porsche Finance Group mizează pe creșterea pieței de leasing operațional

  Porsche Finance Group mizează pe creșterea pieței de leasing operațional

  Interviu cu Helian Redai, Director Divizie Vânzări & Marketing Porsche Finance Group...

  CHEP România intră pe piața serviciilor logistice din industria lactatelor

  CHEP România intră pe piața serviciilor logistice din industria lactatelor

  CHEP România, subsidiara liderului global în servicii de reutilizare prin închiriere a paleților...

  Fonduri europene de peste 600 de milioane de euro pentru sectorul de transport

  Fonduri europene de peste 600 de milioane de euro pentru sectorul de transport

  Ministerul Transporturilor a transmis la Comisia Europeană un număr de 18 proiecte cu beneficiari...

Echipa EUROKAM va ofera solutii de TRANSPORT RUTIER personalizate, adaptate nevoilor clientilor nostri, pe o piata in continua expansiune.

Transport rutier

Transport International

Transport Marfa

Cargo

vamuire (import

export

tranzit)

depozitare

distributie

impachetare

asigurare suplimentara marfa

Rutier marfa

camioane cu remorca

camioane echipate ADR

semiremorca

camioane Jumbo

agabaritice

semiremorca pentru transportul de autoturisme

izoterme

dube termoking

semiremorci dube